Over ons

Kees Grobecker is de drijvende kracht achter Studio 38. Al op zeer jonge leeftijd (4jaar) kroop hij achter de piano en bleek zijn muzikaliteit. Zo rond de leeftijd van 8 jaar lonkte ook de gitaar. Na een periode van ziekte, kreeg hij van zijn vader zijn eerste gitaar. De liefde voor beide is tot op de dag van vandaag gebleven.

Op zijn twaalfde jaar stond hij voor het eerst voor publiek. Een bandje met zijn broers en wat vrienden in de plaatselijke kerk. En blijkbaar smaakte dat naar meer, want hij is er nooit meer mee gestopt.Zijn grote voorbeeld werd Adrian Snell, een gospelzanger uit Engeland. Op 13 jarige leeftijd kwam Kees in aanraking met zijn muziek. Voor het eerst op Mayday van Youth for Christ. Daar speelde Adrian als 19 jarige jongen zijn “The Passion”, de b-kant van zijn eerste album Fire Flake. Op een witte vleugel speelde hij daar muziek van hoog niveau. Kees was diep geraakt door de muziek die hij hoorde. Vanaf dat moment wilde hij die muziek kunnen spelen. Dit werd de drijfveer om achter de piano te kruipen en te studeren, te studeren en nog eens te studeren.

Hoe mooi als je na al die jaren samen met je voorbeeld het podium deelt. En niet alleen dat, maar er is ook een vriendschap opgebouwd en een prachtige samenwerking. Kees heeft voor het album “Alpha and Omega, 30Th anniversary” nieuwe arrangementen mogen maken voor het achtergrondkoor.

Al vanaf zijn 18de jaar leidt Kees koren en bands. Tien jaar heeft hij het koor “Passage” uit Maartensdijk geleidt. Ook is hij 18 jaar dirigent geweest van “de Rovenians” uit Mijdrecht. Daarnaast heeft hij talloze projectkoren mogen dirigeren, waaronder ook de backingkoren van Adrian Snell tijdens concerten in binnen en buitenland.
Op dit moment is hij de leider van Praise Loosdrecht, waarvoor hij ook alle arrangementen maakt.

Kees is eveneens vaak te vinden achter de piano of gitaar als hij zangers of zangeressen of gemeentezang in kerken begeleidt, maar ook zichzelf. Samen met Gert Visscher vormt hij het duo “GeK” (Gert en Kees). Samen zijn zij vaak op pad om de boodschap van het evangelie te brengen.

In de tijd die overblijft arrangeert hij kerkmuziek voor koren en steekt hij traditionele kerkmuziek in nieuwe jasjes, speciaal voor Christelijke basisscholen. Op de website www.liedvandemaand.nl kunt u luisteren naar een voorbeeld.